001 - Az univerzum kezdete

Torin-t, az idő istenét legyőzi a négy isten, Forin, Wellin, Arden és Eldir, majd arra kényszerítik hogy alkosson meg három síkot. Az erőfeszítés amikor megalkotja a másik négy játszóterét, elemészti az erejét. Athien-t fizikai síknak alkották meg, az istenek számára, ez a teremtés játszótere. A Köztes Sík Torin saját síkja marad, míg a harmadik, végső sík, a négy isten otthonává válik.

A négy isten Athien-t a saját kísérleti homokozójának használja, száz földet és száz fajt alkotva ami majd benépesíti. Az energia a síkok közt áramlik, az élet Athien-en virágzik, elszipolyozva azt a másik két síkról.



A halandó fajok hitvilága, Athien szerte, elkezdi átformálni magukat az isteneket, módosítva a hatalmukat és még a kinézetüket is. Lassan, a négy isten elkezd a négy elemre hasonlítani ( Levegő, Tűz, Föld és Víz ). Az ettől a változástól való félelmükben az istenek elmenekülnek a saját síkjukra, és jobbára magára hagyják a halandó fajokat.

Miközben az istenek elmenekülnek a Köztes Síkról, az Athien-en való befolyásuk meggyengül, mégis uralják még a fizikai világot, az égbolton jelent maradva négy csillag képében, a négy égtájt mutatva. Amikor egy isten hatalma növekvőben van, a csillaguk szó szerinte felemelkedik azoknak akik ezt Athien-en szemlélik. Torin bejárja az eget mint egy ragyogó gömb ami éltető fényt juttat a halandó fajoknak és meghatározza a napok ütemét. A halandó sík pedig a négy isten által diktált évszakoknak engedelmeskedik, így a halandók az időt váltakozó ciklusokban mérik, mind a négy isten másik évszakban uralkodva.

Most, hogy átköltöztek vissza a saját síkjukra, a négy isten azt fedezi föl, hogy el vannak szigetelve az energiaáramlásoktól amik a Köztes Sík és Athien közt zajlanak, attól az energiától ami elengedhetetlen a létezésükhöz. Mégis, képesek beszipkázni az energiákat a Köztes Síkról mindig amikor az visszatér a halandó síkról, ami a halandók halálakor történik. Az istenek, kiéhezve több energiára, az új síkjukon, támogatják az egyházak létrejöttét Athien-en és a köztük való háborút, hogy megnöveljék azok számát akik az életüket vesztik. Felfedezik, hogy a hívők lelke egy bizonyos módon hozzá van hangolva a választott istenükhöz, és sokkal könnyebb azt begyűjteni, mielőtt visszatér a síkok közti körforgásba.

Így kezdődik a háborúk kora Athien-en, amit az istenek hoztak rájuk és szítottak.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Judgement bevezető

003 - Bastian Oriel – Jáde harcos

004 - 5 TE Edarr Bukása