002 - 200 BG Torin „megteremti” Edarr-t



Torin, akit megkínoztak és három síkká formáltak, úgy érzi hogy csak akkor szabadulhat meg ha felborítja az energiák áramlását a síkok közt olyan szinten hogy az instabillá válnak és szét lehet őket zúzni. Hogy elérje ezt a célt, Torin keres magának egy halandót aki az ötödik istenné tesz, azért is hogy meggyengítse az első négyet valamint hogy további energiákat vonjon el Athien-ről és a Köztes Síkról.

Torin megtalálja a megfelelő jelöltet, egy fiatal Minotaur-t akit Edarr-nak hívnak. Fejleszti az erejét, és megengedi neki hogy átkeljen az ő saját síkjára, a Köztes Síkra, és ott könnyebben nyerjen el energiákat mint a már létező istenek. Edarr olyan gyorsan erősödik, és Torin olyan ügyesen rejtegeti hogy a többi isten teljesen meglepődik amikor eljön az idő hogy isten sorba emelkedjen.



Edarr istenné válik és egy új csillag jelenik meg Athien egén. Egy fekete tömb ami a napot követi az égen. Az Athien-i halandók gyorsan beépítik őt a hitvilágukba mint a halál istenét. Halálimádó kultuszok alakulnak különféle fajoknál és gyorsan terjednek, különösen a kevésbé fejlett népeknél. Egyik fajnál sem olyan gyorsan mint az orkoknál, ahol a Táltosok felemelkednek a társadalmukban mint egy lázadás, a hagyományosan vezető szerepet betöltő, elemi erőket uraló Sámánok ellen.

Az élet továbbra is virágzik Athien-en, az energiáját a Köztes Síkból nyerve, de most amikor az újra a Köztes Síkra kéne jusson, azt az öt isten elemészti. Az energia elkezd felhalmozódni az istenek síkján, a Köztes Sík rovására, és nemsokára az istenek elkezdik kibogozni Torin terveinek részleteit. Edarr, mivel előtte halandó volt, meglát egy lehetőséget, hogy miként tudná teljesen kiéheztetni a többi istent azzal hogy személyesen alászáll Athien-re és közvetlenül begyűjtené a lelkeket. Ha sikerülne neki az élet nagy részét kiirtania Athien-en és aztán visszatérnie az istenek síkjára, az teljesen felborítaná a három sík egyensúlyát és ezzel lehetővé tenné Torin-nak hogy kiszabaduljon.

Edarr kultuszai, Athien-en szerte ezért a célért dolgoznak, azzal hogy a többi isten követői közt még nagyobb viszályt szítanak. A céljuk fókuszában a Palantheum nevű város áll, egy város ami már régen híres volt a vallásairól és a vallások közti harmóniáról. Itt volt a székhelye a négy nagy egyház vezetőségeinek is.

Egy bonyolult tervvel gyanakvást szítanak az egyházak közt sok cikluson át és elérik hogy a négy nagy vallás támogatói mind sereggel vonuljanak a város falai alá. A városban érezhető hihetetlen feszültség egy éjjel felrobban amikor a kultuszok elkezdenek hazugságokat terjeszteni a városban és orvul meggyilkolják mint a négy egyház vezetőjét, ezzel egyből háborúba taszítva az egész várost. A négy hadsereg beözönlik a városba és a helyzet teljesen kaotikussal válik, ahogy harcok dúlnak minden városnegyedben.

A kultuszok kihasználják ezt a hirtelen jövő élet-energia pazarlást, hogy azzal táplálják a rituáléjukat amivel majd megidézik Edarr-t Athien-re. A harcok tetőfokán, amikor már a halottak többen vannak mint az élők, a rituálé a csúcsára hág és Edarr megidéződik újra, halandó formájában.

Edarr, újra Minotaur formában, mint ami az eredeti faja is volt, meglepően sok követőre talál az amúgy egészen békés nép között. Mivel arra van szüksége hogy a tábornokai a legjobb harci képességekkel rendelkezzenek, beléjük táplál egy vérszomjat ami mindig csatára és gyilkolásra buzdít, teljesen ellentétesen az alaptermészetükkel. Ez a természetellenes módosítása a fajuknak egy állandóan visszatérő nyomot hagy a vérvonalakban amik generációkon át szétterjedtek és egy visszafordíthatatlan hatást gyakoroltak az egész fajra.

A többi isten rájön Torin tervére, végre, és összegyűjtik az erőiket Athien-en, hogy megpróbálkozzanak egy kétségbeesett orvgyilkossággal Edarr immár halandó teste ellen.

Bastian Oriel, aki a Köztes Sík szülötte, áthalad Athien-re hogy megpróbálja kijavítani a károkat amit Edarr tettei okoztak. Ezután Athien-en ragad, a választott formájában, ami az emberi faj férfi példánya, és elkezdi az utazását, hogy rájöjjön, hogyan tudna visszatérni a saját síkjára.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Judgement bevezető

003 - Bastian Oriel – Jáde harcos

004 - 5 TE Edarr Bukása