003 - Bastian Oriel – Jáde harcos

A Bastian-ról való első feljegyzés abból az időből származik ami közvetlenül Edarr megérkezése után kezdődött, amit a halál táncának is nevezünk. Ezen időszak alatt, segítette a négy egyház vezetőjét és végső soron kulcsfontosságú szerep volt Edarr bukásában.


Athien népei általánosságban úgy tartják hogy Bastian inkább egy cím, mint egy név, ami generációkon át öröklődik. Mivel a történelmi első megjelenése óta, egy férfi akit Bastian-nak hívnak, látszólag véletlenszerűn ki-be mozgott a fajok politikai struktúráiból. A név magával hordoz egy hírnevet ami egyet jelenet a tudáshoz és történelemhez való hozzáféréssel aminek nincs párja Athien szerte. Általánosan elfogadott az hogy Bastian egy titkos torony őre amely hatalmas könyvtárral van felszerelve, amiben összegyűjtött számos vallási, tudományos és történelmi témájú írást, bár ezt a tornyot még sosem látta szavahihető szemtanú. Ami találkozás a toronnyal föl lett jegyezve azt mutatja hogy vagy a torony tudja a helyét változtatni, vagy több is létezik a világban, valószínűleg jól elrejtve.



A otthonát leginkább úgy írják le, azok akik állítják hogy látták, hogy egy kecses spirálos jáde torony, csillogó és világon túli megjelenésű. Azoknak akik személyesen találkoztak Bastian-nal, ez talán a legmeggyőzőbb rész, mivel Bastian mellkasának jobb oldala, válla és karja kristályszerű kinövésekkel borított, a bőre pedig egy kellemetlen szürke színű azokon a helyeken. Ehhez még általában egy szemkötőt visel, hogy elrejtse azt, hogy a bal szeme úgy tűnik szintén egy ilyen jáde kristállyá vált. Bastian különféle módon magyarázta ezt az évek során, de legtöbbször egy Djinn-vel való alku szerepel a történetben, és itt mindig hangsúlyozza hogy ő nyert rajta többet, utalva arra hogy a hatalmas tudása és ereje is ebből az üzletből ered.

Az igazság az hogy Bastian sokkal idegenebb mint amit bármelyik ezek közül a történetek közül feltételez a létezésével és hosszú életével kapcsolatban. A lény amit aztán Bastian-nak kezdtek hívni a Köztes Síkról ered. Miután Edarr felemelkedett és csatlakozott a négy ősi istenhez, a Köztes Sík majdnem teljesen ki lett facsarva a másik két sík rovására. Edarr terve, hogy közvetlenül betakarítsa az életet ott, megakadályozta volna az életerő áramlását a Köztes Síkra és ezzel az összes ottani lény végéhez vezetett volna. Bastain rögtön tudta hogy Edarr, közvetlenül a manifesztálódása utána Athien-re, gyenge, haladó és sebezhető lesz. A Köztes Sík lakói összegyűjtötték az erőforrásaikat, hogy elküldhessék utolsó reményükként Bastian-t, valakit aki segíthet a halandóknak legyőzni Edarr-t, és remélhetőleg visszahozni az életet a Köztes Síkra. Bastian tudta hogy valószínűleg nem tud majd visszatérni, sőt arra számított hogy életét fogja veszteni az Edarr-val való küzdelemben.  Az energiája legnagyobb részét elköltötte a síkok közti utazásra, aztán pedig egy szintén hatalmas mennyiséget az Edarr-ra való támadásban. Edarr eleste után, nem tudta kihasználni azt a rengeteg energiát ami felszabadult, és nem tudott csatlakozni az Örökkévalókhoz és visszatérni a Köztes Síkra. Amikor ez az időszakos energiahullám elcsillapodott, már egy legyengült állapotban találta magát, messze attól a szinttől ami lehetővé tenne neki egy visszautat.

Ahogy múltak az évek, azt fedezte föl, hogy még most is, nincs teljesen alárendelve az idő akaratának. Az öregedése hiánya rögtön olyan kérdésekhez vezetett amire nem voltak jó válaszai, így visszavonult a társadalomból, azon dolgozva hogy magát misztikus fényben tüntesse fel és elejét vegye a további kérdéseknek. A céljai viszont ugyanazok; hogy visszatérjen a Köztes Síkra és amíg Athien-en van, azzal töltse az idejét hogy korlátozza a régi istenek befolyását, mivel a vallás a hívők lelkeit az istenek síkjára vezeti és nem a Köztes Síkra. Ennek érdekében olyan szóbeszédeket kezdett terjeszteni amikor alátámasztották a tudását és hatalmát, ezzel értékes tanácsadóként maradt meg Athien politikai és vallási vezetői számára a korok során.

A tudás aminek Bastian vélt birtokában van, arra késztetett sokakat hogy felkeressék őt tanulási célból az évszázadok során. Mégis, kevesen tudnak róla sokat, mivel azok akik már megtalálták őt Athien-en, úgy tértek vissza hogy ez a találkozás megváltóztatta őket, és nem akartak róla beszélni.

Nem volt meglepetés a megidézetteknek, hogy Bastian nemsokára csatlakozott a csapatukhoz. Miközben a Köztes Síkon van, a tekintélyes akarata úgy jelenik meg, hogy az a szövetségeseit erősíti, élesebbé teszi a fegyvereiket és megtámasztja az elcsukló akaraterejüket. A képessége amivel közlekedik azon a síkon, teleportálva kedve szerint, megerősíti azokat a pletykákat hogy a tornya is képes a mozgásra Athien-en. Továbbá különleges vonzódása van a lelkekhez, egy olyan bensőséges viszony ami a többi megidézettnek, különösen azoknak akik maguk is kimerítően tanulmányozták a lelkeket, nagyon furcsának tűnik.

Erededti írás :
- Colin "BoBliness" Hill -

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Judgement bevezető

004 - 5 TE Edarr Bukása